OŚWIADCZENIE ZARZĄDU ZAKŁADU USŁUG KOMUNALNYCH SPÓŁKI Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

19 czerwca 2017

W dniu 17 czerwca 2017 roku, w godzinach porannych, w trakcie wykonywania prac związanych z opróżnianiem koszy pojazd należący do Zakładu Usług Komunalnych Sp. z o.o. najechał na fontannę w Parku Rodzinnym Zasole przy ul. Więźniów Oświęcimia. Pod ciężarem pojazdu okładzina fontanny z płyt granitowych załamała się i samochód wpadł do niecki uszkadzając konstrukcję fontanny. Obecnie pojazd wydobyto i odtransportowano na teren bazy Spółki. Trwają też czynności związane z wyjaśnianiem okoliczności tego wydarzenia.

Zarząd Spółki podjął rozmowy z Firmą budowlaną będącą wykonawcą fontanny celem jak najszybszego rozpoczęcia robót naprawczych i ponownego uruchomienia fontanny jeszcze w miesiącu czerwcu.

Mając na uwadze okoliczności tego zdarzenia chcielibyśmy prosić mieszkańców Miasta Oświęcim o wyrozumiałość oraz serdecznie przeprosić za niedogodności wynikające z czasowego wyłączenia fontanny w środku sezonu eksploatacyjnego. Jako Zarząd Spółki zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, aby wyjaśnić przyczyny tego wydarzenia i wyciągnąć odpowiednie konsekwencje wobec odpowiedzialnych osób.

Zarząd Spółki